top of page

GRAVERING

Utöver gravering av den avlidnes namn kan man önska en text eller symbol som speglar vem den avlidne var och på det sättet göra graven mer personlig. Genom vår bakgrund inom grafisk design kan vi erbjuda både traditionella och unika typsnitt och symboler som skiljer sig från det som erbjuds på nätet. 
Vi samarbetar med stenhuggare Phillip Rose som på traditionellt sätt hugger ut text och symboler för hand. Textens uppställning och disposition är viktig både för det budskap och den information som ges men även för att nå balans och skapa en harmonisk estetik. 

Texten kan vara försänkt eller upphöjd. Den försänkta texten kan huggas på olika vis, till exempel fasetthuggen då texten är formad som ett v eller efterhuggen, där texten i botten av bokstäverna huggs med mejsel för att öka kontrasten.
Ett alternativ är att förgylla den nedsänkta texten med 23 karats bladguld som blandas med fernissa.
Den upphöjda texten får man oftast fram genom att hugga bort den omgivande polerade ytan så att bokstäverna sticker upp i relief ca 4 mm. De syns då bra eftersom de är blanka och den omgivande ytan är matt.
En tredje variant är att sätta fast bokstäver eller en platta med text på stenen. Texten ska då vara av brons, mässing, koppar, eller eloxerad aluminium. 

bottom of page