top of page

Sten är ett naturmaterial. Detta gör att materialegenskaperna som ådror och textur kan variera. Det är just det som är skönheten med sten. Hör av er via mejl till oss så kan vi rådgöra om vilken sort som kan passa bäst eller om ni vill ha något utöver vårt sortiment. Vi kan också posta ett litet prov. 

MARMOR

Vi rekommenderar i första hand Palissandro från Verbano Cusio Ossola i Piemonte eftersom vi känner till stenbrottet väl men även för att den är sällsynt och unik i sitt slag då den endast finns i ett stenbrott i Crevoladossola. Den är dessutom mycket vacker med sina jordnära toner från ljust beige till blått och brunt. Palissandro erbjuder en stor variation av högsta kvalitet vilket ger goda möjligheter att skapa en vacker och personlig gravsten. I vårt sortiment finns även den klassiska vita marmorn från Carrara i Toscana och en svart marmor från Bergamo. 

GRANIT

Graniten från alperna i norra Italien är fantastiskt vacker och av mycket hög kvalitet. det finns många olika varianter från olika stenbrott. Vi har valt ut 2 st som vi tycker är vackrast. Ofta har den ett skimmer av silver i sig och "kornigheten" varierar från ljust till mörkt. Vi rekommenderar granit i de fall man vill ha hamrad eller flammad yta. 

Läs om olika sorters ytbehandling av stenen på: YTBEHANDLING

Läs om hur monteringen av stenen går till på: MONTERING

bottom of page